God sommer!

Hvis du har lyst til at besøge en kirke i sommer, så klik her og se alle åbne kirker. Vejkirker er åbne kirker, med information. Ofte mulighed for at pumpe cyklen eller lade elcyklen. Gå ind i kirken, tænd et levende lys og nyd stilheden.

Van Gogh i Arles. Soveværelset. Wikipedia

Van Gogh i Arles

Van Gogh i Arles. Vincent rejste til det sydlige Frankrig – Provence og slog sig ned i Arles. Her forsøgte han at lave en kunstnerkoloni i Det gule hus.

Vincent van Gogh tilbragte en betydelig tid i Arles, en by beliggende i det sydlige Frankrig i regionen Provence. Han havde et stærkt ønske om at skabe en kunstnerkoloni, og hans ophold i Det gule hus var en del af denne vision.

Det gule hus var et af de steder, hvor Van Gogh boede og malede. Han skildrede huset i flere af sine mest ikoniske malerier, herunder “Det gule hus”.

Hvis du vil lære mere om de steder, han besøgte og malede, kan du besøge Van Gogh Route Arles. Det er en fantastisk måde at fordybe sig i Van Goghs kunstneriske rejse og følge i hans fodspor i denne smukke del af Frankrig.

Route Van Gogh Arles

Vandretur i Vincents fodspor

Van Gogh i Frankrig

Van Gogh steder i Frankrig: Paris, Arles, Saint Remy, Auvers

Route Van Gogh Arles

Vandretur i Vincents fodspor

Van Gogh steder i Frankrig: Paris, Arles, Saint Remy, Auvers

Van Gogh i Frankrig

Det gule hus

1. maj 1888- 31. maj 1889

Fra 1. maj 1889 lejede Vincent et hus med gule vægge. Det blev både soveværelse og malerværksted. Han døbte stedet ‘det gule hus’ og ønskede at fylde det op med malerier.

Vincent ønskede at oprette en kunstnerkoloni i syd. Han havde brug for et arbejdsfællesskab. Med penge fra sin bror Theo fik han lavet nye møbler (to senge, stole og et bord). Han skabte malerier af solsikker, Indgangen til den offentlige haveDiligencen til Tarascon, Natcaféen, Det gule hus (‘Gaden’), Starry Night over Rhône og Broen i Trinquetaille.

I stueetagen af det ‘gule hus’ var det enkle studierum og køkken. Ovenpå var yderligere to værelser: et soveværelse til Vincent og et gæsteværelse til kunstnere, han ønskede at modtage i sit ‘studie i syd’.

Så inviterede han Paul Gauguin til Arles. Gauguin ankom den 23. oktober. I begyndelsen gik det godt at leve og arbejde sammen, men der opstod snart spændinger på grund af deres respektive karakterer og deres forskellige ideer om kunst.

Sammenbrud slukker drømmen for Vincent

Den 23. december løb spændingen så højt, at Vincent i et anfald af vanvid skar et stykke af øret og gav det til en prostitueret. Gauguin rejste til Paris den 25. december.

Vincent blev indlagt på et sindssygehospital . Fik lov til at vende hjem i begyndelsen af januar. Men de psykiske sammenbrud gentog sig i februar. I mellemtiden havde de lokale beboere set sig sure på ham. De betragtede Vincent som en trussel og ønskede, at han skulle optages på et asyl. Det skete ikke, men han tog til sindssygehospital igen. Vincent skrev til sin bror:

›Jeg skriver til dig ved mine fulde fem og ikke som en galning, men som den bror, du kender. Her er sandheden: En række mennesker her har andraget borgmesteren […] (med over 80 underskrifter!) og beskrevet mig som en mand, der ikke burde have lov til at leve i frihed eller noget.” Læs hele brevet

Vincent besluttede at forlade ‘Det gule hus’: hans psykiske sygdom havde gjort det for vanskeligt at oprette et studie i syd. Da han pakkede sine malerier for at sende dem til Theo den 30. april, fandt han ud af, at en række værker var blevet fugtige på grund af en oversvømmelse, herunder The Bedroom, som han var så glad for. Han skrev skuffet til sin bror:

“[..] Ikke kun det hedengangne studie, men selv de undersøgelser, der ville have været et minde om det, ødelagt. Læs hele brevet

Den 8. maj forlod Vincent Arles til Saint-Rémy, hvor han meldte sig frivilligt til at blive optaget på Saint-Paul-de-Mausole-asylet.

Kilde Route Van Gogh Arles

Vincent van Gogh i Provence

The Van Gogh tour Arles in France – Vincent van gogh biography, van gogh bedroom arles, arles van gogh, starry night van gogh, van gogh sunflowers, van gogh caf (arlestourisme.com)

Arles – In His Steps | Van Gogh Gallery

Fondation Vincent van Gogh Arles (fondation-vincentvangogh-arles.org)

Turistbureau Van Gogh vandring, lyd osv

Cykelruter

Vejr

Brochurer Arles PDF filer

Espace Van Gogh (Arles, Frankrig) – anmeldelser – Tripadvisor

Espace van Gogh in Arles France (arles-guide.com)

Hôtel in Arles | Hôtel Le Cheval Blanc – Official website (hotelarles-chevalblanc.com)

Hotel Regens


Udgivet

i

af

Kommentarer

Ét svar til “Van Gogh i Arles”

Call Now Button