Find WordPress editor

WordPress hjemmesideprogram introduktion

WordPress hjemmesideprogram introduktion.

Denne side er en dansk oversættelse af Intro to the Site Editor af Wes Theron

TIPS Åbn videoen i et browservindue og teksten i et andet vindue. Så kan du følge videoen.

I denne session ser vi nærmere på webstedseditoren. Hvis du bruger et bloktema og går til Udseende, vil du bemærke, at Tilpasser ingen steder er at finde. Men ærgr dig ikke; du kan nu gøre alt i webstedseditoren. Opret sidehoveder, sidefødder og design hele dit websted. Når du klikker på Editor, går du direkte ind i Site Editor, et kraftfuldt værktøj til problemfrit at bygge og starte hele dit websted. Til venstre er der sidebjælken med sidevisning. Dette smarte værktøj lader dig dykke ned i de vigtigste dele af dit websted: Navigation, typografier, sider, skabeloner og mønstre. Formålet med denne tutorial er at få en dyb forståelse af disse elementer.

Her ser du videoen på engelsk.

Navigation


Lad os starte øverst med Navigation. Her kan du hurtigt se og justere alle dine menuer. Det er dit kommandocenter til menustyring. Du kan foretage enkle redigeringer direkte, f.eks. omarrangere eller slette menupunkter. Du kan også omdøbe, duplikere og slette dine menuer efter behov. Hvis den åbnes i redigeringstilstand, kan du foretage visse ændringer uden nogen forstyrrelser, og opdateringer synkroniseres på tværs af dit websted. Du vil bemærke, at navigationsblokken er låst i dette område. Hvis du gerne vil style din navigationsmenu, skal du åbne en skabelon eller skabelondelen, den er en del af.

Stilarter

Globale stilarter


Lad os derefter tale om stilarter. Når du vælger Styles, vil du være i stand til at gennemse en række forskellige stilkombinationer, der følger med dit tema. Når du klikker på Rediger stilarter, kan du også gennemse dine stilarter herfra og derefter ændre hele dit websteds typografi, farver og layout. Lad os se, hvordan det virker. Når du klikker på Typografi, kan du administrere typografiindstillingerne for tekst, links, overskrifter, billedtekster og knapper. Du kan også ændre farverne for disse elementer. Når du går til Layout, vil du bemærke, at du endda har kontrol over elementer som polstring og blokafstand. Hvis du kigger længere nede nedenfor, har du også mulighed for at tilpasse udseendet af specifikke blokke til hele dit websted.

Stilbog


For at se, hvordan disse blokke vil ændre sig, hvis du redigerer dem, skal du gå til dit websteds Style Book. Du vil bemærke, at der er et lille øje øverst. Hvis vi vender tilbage til Site View Sidebar, vil du bemærke, at du også kan få adgang til den herfra. Vælg Style Book. Style Book giver en bruger mulighed for at forhåndsvise hver blok, der kan indsættes på dit websted. Det giver dig eller giver dig et overblik over, hvordan globale stilarter vil påvirke visningen af ​​enhver blok, uden at brugeren behøver at indsætte disse blokke i en skabelon. Det er vigtigt at bemærke, at en bloks styling kan justeres direkte i Style Book. Så lad os for eksempel opdatere Buttons-blokken. Lad os ændre baggrundsfarven, justere radius og opdatere bogstavet. Hvis du kan lide det, du ser, kan du gå videre og klikke på Gem. Bemærk også, at hvis du foretager en ændring af en individuel blok i din Style Book, har den forrang frem for de globale stilarter, du har angivet.

Stil revisioner


Mens vi er her, skal vi også tale om Styles Revisions. Funktionen Styles Revisions tilføjer en visuel måde at gennemse ændringer af dine Styles over tid. Du kan nemt vende tilbage til en tidligere tilstand, hvis du finder en stil, du foretrækker, eller ønsker at vende tilbage til en tidligere version. Du skal blot vælge version og derefter klikke på Anvend. Til sidst er det også værd at nævne, når du klikker på de tre lodrette prikker ved siden af ​​ikonet for stilrevisioner, at du også kan tilføje yderligere CSS, hvis du vil.

Sider


Under Styles kan vi gå til Sider/Pages og her kan vi oprette og udgive sider. For at tilføje en ny side skal du klikke på plusikonet ud for Sider og oprette en kladde. Lad os derefter åbne en af ​​vores eksisterende sider, min Om-side.

Når du åbner en side, er det vigtigt at huske at tilføje indhold til Post Content-blokken. Sagt på en anden måde er Post Content-blokken huset eller beholderen for alt dit indhold.

Den anden ting at huske er, at du ikke kan tilpasse din sidehoved og sidefod, når du redigerer en side. Det er alt sammen en del af administration af skabeloner. Hvis du klikker på overskriften, får du en besked, der siger “Rediger din skabelon for at redigere denne blok.” Hvis du vil ændre den skabelon, som denne side er blevet tildelt, skal du klikke på Rediger skabelon nederst til højre på dine sidebjælkeindstillinger. Dette fører dig til din sideskabelon i dette eksempel. Her kan du ændre dit sidehoved og din sidefod. Du vil ikke være i stand til at tilføje indhold til en skabelon. Indhold føjes til indlæg og sider.

Skabeloner


Det bringer os til vores næste emne, nemlig skabeloner/templates. Skabeloner giver strukturen for, hvordan dit indhold vises. Når du vælger skabeloner, vil du bemærke, at der er en række skabeloner, der følger med dit tema, indbyggede skabeloner. For eksempel sideskabelonen, der viser en enkelt side, indeksskabelonen, der viser indlæg eller enkeltindlægsskabelonen, der viser layoutet af enkelte indlæg.

For at ændre en skabelon skal du klikke på skabelonen til højre, eller hvis du vælger skabelonen, kan du klikke på Rediger øverst til højre i din skabelonlistevisning. Når du klikker på plusikonet ved siden af ​​skabeloner, vil du være i stand til at tilføje en række nye skabeloner, endda en brugerdefineret skabelon, der kan anvendes på ethvert indlæg eller side. Lad os åbne sideskabelonen for at få en bedre forståelse af, hvordan en skabelon fungerer.

En skabelon giver struktur.

En skabelon indeholder normalt en sidehoved skabelondel og en sidefods skabelondel. Som nævnt tilføjer vi indhold til en side eller et indlæg og bruger kun skabeloner til at ændre layoutet eller designet af siden, nemlig sidehovedet, sidefoden og endda sidebjælken. Du kan endda oprette en skabelon uden sidehoved eller sidefod, hvis du ønsker det.

Webstedseditoren skelner derfor klart mellem redigering af skabelonen og en side.

Du kan ændre din sidehoved og sidefod i skabelonen. En af mulighederne, du også har, er at klikke på de tre lodrette prikker og vælge Erstat overskrift. Derefter vil du være i stand til at erstatte din nuværende header med en af ​​dine eksisterende header-skabelondele eller header-mønstre, der følger med dit tema. En anden mulighed, du har, er at vælge din header og derefter klikke på Rediger. Dette giver dig mulighed for at ændre din sidehoved eller sidefod i skabelonredigeringstilstand uden andre distraktioner.

Hvordan ser siden så ud

Da vi har set på sideskabelonen, lad os besøge en side, der er tildelt denne skabelon for at se, hvordan den ser ud fra frontend. Hvis vi ser på siden Om, kan vi se det indhold, der blev tilføjet til siden, samt sidefoden og sidehovedet.

Hvis du gerne vil tildele en anden skabelon til denne side, kan du gå til Kontrolpanelet/Dashboardet, vælge den relevante side, i dette tilfælde siden Om, og i indstillingssidebjælken vil vi bemærke, at denne side er blevet tildelt til sideskabelonen. Når du klikker på navnet, vil du se en rullemenu, og her kan du tildele en anden skabelon til denne side. Jeg har lavet en brugerdefineret skabelon med en unik sidehoved og sidefod, som jeg vil tildele denne side. Så når jeg har gjort det, kan jeg klikke på opdater/update og preview på frontend. Nu kan vi se, at denne Om-side har fået nyt design og layout.

Mønstre/patterns


Mine mønstre


Lad os endelig tale om mønstre/patterns. Nedenfor skabeloner har vi adgang til et bibliotek af mønstre. Under Mine mønstre er vi i stand til at oprette og administrere vores egne brugerdefinerede synkroniserede og ikke-synkroniserede mønstre. Herunder kan vi se mønstrene fra vores tema, og så kan vi også oprette og administrere vores sidehoved, sidefod og generelle skabelondele.

Skabelondele er i det væsentlige mønstre, da de er synkroniserede genanvendelige komponenter, der kan bruges på tværs af dit websted.

Lad os starte med Mine mønstre/My patterns. For at oprette dit eget brugerdefinerede mønster skal du klikke på indsættet ved siden af ​​mønstre og derefter vælge Opret mønster. Efter at have navngivet det, kan du vælge at synkronisere mønsteret. Som det står nedenfor, vil redigering af det originale mønster også opdateres overalt, hvor det bruges. Du kan også slå dette fra, hvis du foretrækker at have et ikke-synkroniseret mønster. Ikke-synkroniserede mønstre er bare almindelige mønstre, der kan redigeres uafhængigt. Når du vender tilbage til dit brugerdefinerede mønsterområde, vil du bemærke, at synkroniserede mønstre har et lilla ikon, og ikke-synkroniserede mønstre har det ikke.

Mønstre, der følger med dit tema


Dernæst vil du bemærke, at de mønstre, der følger med dit tema, er låst, og du er derfor ikke i stand til at redigere dem. Men når du klikker på de tre vandrette prikker under et mønster, vil du være i stand til at kopiere det til dit Mine mønstre/My Patterns-område.

Skabelon delmønstre


Nederst kan vi også oprette og administrere vores sidehoved, sidefod og generelle skabelondele. Du har to muligheder her. Du kan oprette brugerdefinerede sidehoveder og sidefødder eller tilpasse skabelon delmønstre, der følger med dit tema. For at oprette din egen skabelondel skal du klikke på plusikonet øverst ved siden af ​​mønstre og vælge Opret en skabelondel. Når du tilføjer en ny skabelondel, har du en mulighed mellem Generel, Sidehoved og Sidefod skabelondele. Generelle skabelondele er ikke bundet til noget bestemt område, og husk at give dem et beskrivende navn. Når du åbner en skabelondel herfra, vil du være i stand til at ændre og redigere din skabelondel i skabelonredigeringstilstand uden nogen forstyrrelser. Eller du kan åbne den relevante skabelon og i dette tilfælde min brugerdefinerede skabelon/custom template, og så kan du ændre din sidehoved eller sidefod skabelondel inde fra skabelonen, og som vist tidligere kan du nemt erstatte en af ​​dine sidehoveder eller sidefødder med et mønster eller en eksisterende skabelondel fra biblioteket.

Kommandopalet


For at afslutte vil jeg også fremhæve en ekstremt nyttig funktion kaldet kommandopaletten, som vil spare dig for masser af tid og hjælpe dig med at flytte rundt på din webstedseditor mere effektivt. Kommandopaletten giver dig mulighed for hurtigt at udføre opgaver og navigere i webstedseditoren.

Du kan for eksempel skrive “ny” for at oprette en side eller skabelon eller blot navnet på det område, hvor du vil hen, for eksempel “mønster” for at administrere alle mine mønstre. Du kan få adgang til kommandopaletten ved at bruge genvejen “Command K” på Mac eller “Control K” på Windows. Du finder det også i sidebjælken for sidevisning ved at klikke på søgeikonet. Eller du kan blot klikke på titellinjen.

Konklusion


Det er vores korte oversigt over, hvad du kan opnå ved at bruge Site Editor. Besøg Lær WordPress for flere tutorials og træningsmateriale.

Kilde:

Presenters

Wes Theron

@west7

1 kommentar til “WordPress hjemmesideprogram introduktion”

  1. Pingback: WordPress hjemmesideprogram - Via Media

Der er lukket for kommentarer.

Scroll to Top