Van Goghs sidste måneder – en udstilling

Van Goghs sidste måneder. Udstillingen er unik. Man kan se en stor samling af de malerier, Vincent malede, i de sidste to måneder af sit liv.

Det er muligt at se mere end 50 malerier og 30 tegninger og skitser af Vincent van Gogh. De har aldrig før været udstillet sammen. Det er exceptionelle lån fra private, samlinger og museer rundt om i verden.

I de sidste to måneder havde Vincent produceret 74 malerier og 33 tegninger. , Udstillingen er delt op i disse temaer: landskaber, portrætter, still lifes.

Udstillingen har også samlet de særlige billedformater på 50 x 100 centimeter, som Vincent brugte på de bedste af sine sidste billeder.

Læs om de sidste to måneder

https://viamedia.dk/van-gogh-auvers-sur-oise/

Udstilling om Van Gogh i Auvers – hans sidste måneder

Exhibition Van Gogh in Auvers-sur-Oise | Musée d’Orsay (musee-orsay.fr)

Udstillingen bliver lavet i samarbejde med Musée d’Orsay in Paris, hvor den bliver vist fra 3. oktober 2023 til 4.  februar 2024.

Udstillingskatalog

Tekst til udstillingen

Gallery-Texts_Exhibition-Van-Gogh-in-Auvers_Van-Gogh-Museum

Vincent Van Gogh kirken i Auvers sur Oise Wikipedia
Vincent Van Gogh kirken i Auvers sur Oise Wikipedia

Ægte billeder – ægte oplevelser

De ægte malerier giver en stor, stor oplevelse. Når man står overfor Vincents ægte billeder, så ser man farverne. De gule farver skinner som guld. Billederne bliver levende. Jeg kan anbefale at tage på udstilling og se Vincents-billeder. Det er en meget større oplevelse end at se reproduktioner.

Det gyldne skær på himmelen opleves bedst på udstilling. Landscape at Twilight 1890.

Vincent vælger et nyt og ukendt format på 50×100 cm. Det lange format vælger Vincent til sine sidste markante billeder. Måske tænkte han sig at de skulle indgå i en udstilling. Det er jo jo de sidste billede der indgår i den samling. Hvedemark med krager, Rødder.

1 kommentar til “Van Goghs sidste måneder – en udstilling”

  1. Pingback: Van Gogh Auvers-sur-Oise - Via Media

Der er lukket for kommentarer.

Scroll to Top