God sommer!

Hvis du har lyst til at besøge en kirke i sommer, så klik her og se alle åbne kirker. Vejkirker er åbne kirker, med information. Ofte mulighed for at pumpe cyklen eller lade elcyklen. Gå ind i kirken, tænd et levende lys og nyd stilheden.

Van Gogh på sindssygehospital

Van Gogh på sindssygehospital i Syd-Frankrig 1889

Vincent van Gogh blev indlagt på et sindssygehospital i Saint Paul . Van Gogh tilbragte omkring et år i det gamle kloster. Forstanderen forstod at Vincent havde brug for at male. Han malede mange af sine berømte værker under sin tid på sindssygehuset. Bl.a. nogle af hans mest ikoniske selvportrætter.

Denne periode i hans liv var præget af både indre kamp og kreativitet. På klinikken blev Van Gogh behandlet af læger og plejepersonale, der forsøgte at lindre hans symptomer og give ham et trygt miljø.

Trods sine indre udfordringer fortsatte Van Gogh med at male under sit ophold på klinikken. Han malede en række mesterværker, herunder den berømte “Stjerneklar nat”. Disse værker afspejler både hans indre kaos og hans dybe forbindelse til naturen.

Van Goghs tid på klinikken i Saint-Rémy var både smertefuld og produktiv. Hans malerier i denne periode viser en unik blanding af realisme og emotionel intensitet, der gør dem til nogle af hans mest indflydelsesrige værker.

Selvom Van Gogh kun tilbragte omkring et år på klinikken, var det en vigtig periode i hans kunstneriske udvikling. Hans oplevelser og følelser fra dette ophold har bidraget til den vedvarende fascinering af både hans liv og værker.

Om hospitalet Saint-Paul de Mausule

Maleren Vincent VAN GOGH blev behandlet på Saint-Paul de Mausule fra 8. maj 1889 til 16. maj 1890.

Takket være menneskeligheden og de innovative metoder til hans pleje, praktiseret af doktor PEYRON og af datidens nonner, var Vincent i stand til at fortsætte og styrke sit betydelige arbejde under sit ophold i Saint-Paul de Mausole. Dette har siden resulteret i national berømmelse på det psykiatriske plan og internationalt på det kulturelle plan.

Saint-Paul de Mausole hjemmeside

Det psykiatriske asyl og Vincent van Gogh, læge Mercurin, købte stedet i 1807 og revitaliserede det i næsten fyrre år.
I 1852 udstedte præfekten for Bouches-du Rhône et dekret, hvorved “etableringen af Saint Paul forbliver godkendt som et privat asyl, udelukkende viet til sindssyge, for 50 mænd og 50 kvinder”.
I overensstemmelse med loven af 1838 og bekendtgørelsen af 1839 tager forskellige læger og lægfolk med tilknytning til søstrene til Saint Vincent de Paul dengang Saint Joseph de Vesseaux fra 1866 ansvaret for etableringen.
Sammen har de beskyttet og udviklet strukturen siden denne periode for uden afbrydelse at fortsætte den forfædres mission med at byde velkommen og pleje psykisk syge.
Blandt de berømte gæster blev interneret på disse steder Tulle og Vincent van Goghs gift fra maj 1889 til maj 1890.
Van Goghs soveværelse Vincent van Gogh indtog et soveværelse i “mændenes pavillon” i 53 uger, hvoraf en rekonstruktion kan ses på toppen af den fredede romanske trappe.
Det var ved hans ankomst den 16. maj 1889, at dette spartanske værelse blev tildelt ham.
Van Gogh var i stand til at drage fordel af et andet soveværelse, der fungerede som hans atelier, og et tredje til at opbevare hans malerier.
Han vil besætte dem indtil sin afrejse den 16. maj 1890.

Van Gogh-feltet
Vincent van Gogh så fra sit vindue et lukket felt, der fascinerede og oprørte ham.
Han vil male det fjorten gange.
Nu omdannet til en lysthave, er det åbent for offentligheden at opdage reproduktioner af hans hovedværker i stort format og dens tre terrasser i en mark med blomster, en plet af hvede og en frugthave.
Den botaniske og kunstneriske rute
I den storslåede træbeklædte sti, der fører til kapellet, præsenteres reproduktioner af Van Goghs hovedmalerier på deres udførelsessted, herunder de berømte “Iriser”, “Starry Night”, “Oliveraie”, ” Champ de wheat med cypresser”, “De første skridt”, “Hvedemark med en plæneklipper”, “Garden of the Saint-Paul hospice”, “Selvportræt” osv….
Afhængigt af sæsonen bliver den besøgende blændet af de mange farver i blomstervegetationen, buskene og træarterne med små forklarende paneler.

Fra hospitalets hjemmeside

Van Gogh Route Saint-Rémy-de-Provence

Tripadvisor

En ny bog om Van Goghs vanvid

Rejse i Provence og i Vincents psyke

En rejse i Provence er ikke kun en fysisk rejse i historie, vidunderlige olivenlunde og smukke, små, bjergklatrende byer. Det er også en rejse ind i en psykisk forståelse af maleren Vincent van Goghs mentale univers, som han til fulde udfoldede, mens han var i Provence

Eva Baré

Hans malerier var det glade vanvid

Hvordan kommer jeg dertil?

République to Stalingrad

Busstationen ligger tæt på banegården i Arles

Ruteplan for bussen

26 Sept 2023

Schedules

Direct DKK16

07:08⇢07:33 25min

Links

https://www.vangoghgallery.com/painting/starry-night.html


Udgivet

i

af

Tags:

Call Now Button