God sommer!

Hvis du har lyst til at besøge en kirke i sommer, så klik her og se alle åbne kirker. Vejkirker er åbne kirker, med information. Ofte mulighed for at pumpe cyklen eller lade elcyklen. Gå ind i kirken, tænd et levende lys og nyd stilheden.

PDF

PDF betyder Portable Document Format. Det bliver brugt for at kunne vise et dokument på på alle slags computere og mobile enheder. Dokumentet ændrer sig ikke. Det viste at teksttyper, overskrifter og billeder ser ud, som forfatteren har ønsket det, og kan ikke umiddelbart ændres af andre.

Det kan være fint, hvis man f.eks. vil vise et Kirkeblad på hjemmesiden. Imidlertid er der problemer med webtilgængeligheden.

Hvordan bruger jeg PDF på hjemmesiden

Tænk på PDF filen som et medie på linje med et billede.

Når du uploader PDF filen til hjemmesiden, så bliver det lagt i Medier biblioteket. Herfra kan du hente det ind på en side eller et indlæg.

PDF i et link

I Medier biblioteket kan du klikke på en PDF fil og til højre se URL (linket til filen). Kopier linket f.eks. med Ctrl+C

Skriv på dit indlæg eller side f.eks. Link til PDF. Marker teksten og indsæt den URL du har kopieret ved at klikke Ctrl+V.

Når læseren klikker på linket, så bliver PDF filen vist i læserens web-browser. Nu bliver titlen på PDF filen vist og en Download knap. Når læseren klikker på knappen, så bliver PDF filen downloadet.

PDF med Fil blokken

Skriv PDF i Blokbiblioteket – Tryk på + tegnet. Så vil du komme til blokken Fil.

Du kan vælge at uploade en PDF fil eller gå til Mediebiblioteket og vælge en PDF fil.

Vis din PDF på din side

Og så bliver hele dokumentet vist på skærmen. Brugere kan bladre osv. Og de kan downloade filen.

Hvis du ikke ønsker at siden skal vises, så kan du ændre det i blokkens indstillinger til højre. Vis inline-embed slås fra.

PDF med et plugin

Med et plugin som PDF Embedder, kan du vise PDF-en direkte på siden.

Med PDF Embedder Premium plugin, kan du få vist den første side af dit dokument.


Udgivet

i

af

Tags:

Call Now Button