Webstedsredigering

Webstedsredigering med WordPress 6, som kommer i april. Snart får du værktøjer til at designe hele din hjemmeside. Allerede med version 5.9 der udkom sidst i januar 2022 kan du se mulighederne. Du får denne information, når version 5.9 bliver installeret. Det er ret overvældende. Men jeg vil i den kommende tid teste det og lave lektioner om de nye værktøjer

WordPress5.9

Byg det websted, du altid har ønsket dig – med blokkeHvad er nytAnerkendelseFrihedsrettighederPrivatliv


Komplet webstedsredigering er her

Det giver dig kontrol over hele dit websted, lige her i WordPress Admin.


Sig goddag til Twenty Twenty-Two

Og sig hej til det første standard bloktema i WordPress’ historie. Dette er mere end blot et nyt standardtema. Det er en helt ny måde at arbejde med WordPress’ temaer på.

Bloktemaer der lægger en bred vifte af visuelle valg i dine hænder, fra farveskemaer og skrifttypekombinationer til sideskabeloner og billedfiltre – alt sammen i grænsefladen til redigering af websteder. Ved at foretage ændringer på ét sted kan du give Twenty Twenty-Two det samme udseende som dit brand eller andre websteder – eller tage dit websteds udseende i en anden retning.

Twenty Twenty‑Two temaet er allerede tilgængeligt for dig. Det kom lagt ind med WordPress 5.9, og du vil finde det sammen med dine andre installerede temaer.

Din personlige malerkasse venter

Der er flere temaer bygget til at bruge komplet webstedsredigering i Temabiblioteket sammen Twenty Twenty‑Two temaet, der bare venter på at blive prøvet af. Og der er flere på vej!

Når du bruger et af disse nye temaer, har du ikke længere brug for tilpasseren. I stedet har du al kraften i typografigrænsefladen i Webstedseditoren. Ligesom i Twenty Twenty-Two bygger du dit websteds udseende med de værktøjer, du har brug for til jobbet, i en flydende grænseflade, der praktisk talt kommer til live i dine hænder.

Blokke er kommet til webstedets navigation, hjertet af brugeroplevelsen.

Den nye navigationsblok giver dig mulighed for at vælge: en altid aktiveret responsiv menu eller en menu, der tilpasser sig brugerens skærmstørrelse. Uanset hvad du opretter, skal du vide, at det er der for at blive genbrugt, hvor du vil, og uanset om det er i en helt ny skabelon eller efter at have skiftet tema.


Flere forbedringer og opdateringer

Elsker du at blogge eller producere indhold? Nye tweaks til udgivelsesflowet hjælper dig med at sige mere, hurtigere.


Bedre blokkontrolelementer

WordPress 5.9 indeholder nye typografiværktøjer, fleksible layoutkontroller og finere kontrol over detaljer som afstand, kanter og meget mere – for at hjælpe dig med at få ikke bare udseendet, men den lækre overflade, der siger, at du bekymrer dig om detaljer.

Kraften i mønstre

WordPress mønsterbiblioteket er hjemsted for en bred vifte af blokmønstre, der er bygget til at spare dig for tid og tilføje kernewebstedsfunktionalitet. Og du kan redigere dem, som du vil. Har du brug for noget andet i sidehovedet eller sidefoden til dit tema? Byt det ud med en ny med et par klik.

Med en næsten fuldskærmsvisning, der lader dig se de fine detaljer, gør Mønsterstifinderen det nemt at sammenligne mønstre og vælge det mønster, som dine brugere forventer.

En ombygget listevisning

I 5.9 giver listevisningen dig mulighed for at trække og slippe dit indhold præcis, hvor du vil have det. Det er også nemmere at administrere komplekse dokumenter: Enkle kontrolelementer giver dig mulighed for at udvide og skjule sektioner, når du bygger dit websted – og føje HTML-ankre til dine blokke for at hjælpe brugerne med at komme rundt på siden.

Styles Overview – WordPress.org Forums

En bedre galleriblok

Du kan behandle hvert billede i en galleriblok på samme måde, som du ville behandle det i billedblokken.

Design hvert billede i dit galleri forskelligt fra det næste (med forskellige beskæringer, eller duotoner, for eksempel) eller gør dem alle ens. Og du kan ændre layoutet med træk og slip.


WordPress 5.9 til udviklere

Introduktion til bloktemaer

En ny måde at opbygge temaer på: Bloktemaer bruger blokke til at definere de skabeloner, der strukturerer hele dit websted. De nye skabeloner og skabelondele er defineret i HTML og bruger det brugerdefinerede design, der tilbydes i theme.json. Du kan finde flere oplysninger i blokktemaer udviklingsnoter.

Flere typografiark til en blok

Nu kan du registrere mere end ét typografiark pr. blok. Du kan bruge dette til at dele typografier på tværs af blokke, du skriver, eller til at indlæse typografier for individuelle blokke, så dine typografier kun indlæses, når blokken bruges. Få mere at vide om brug af flere typografiark i en blok.

Låsning på blokniveau

Nu kan du låse enhver blok (eller et par af dem) i et mønster, bare ved at tilføje en låseattribut til dets indstillinger i block.json – det efterlader resten af mønsteret gratis for webstedsredaktører til at tilpasse sig deres indhold.

En genopbygget Galleri blok

Ændringerne i galleriblokken, der er angivet ovenfor, er resultatet af en næsten fuldstændig genopbygning. Har du bygget et plugin eller tema baseret på Galleriblok funktionalitetet? Sørg for at læse galleriblokkens udviklingsnoter om kompatibilitetsskabeloner.


Få mere at vide om de nye funktioner i 5.9

Vil du dykke ned i 5.9, men ved ikke, hvor du skal starte? Besøg learn.wordpress.org, hvor du finder kurser, der gennemgår de nye funktioner i WordPress 5.9.


Se feltguiden for mere!

Tjek den seneste version af WordPress’ feltguide. Den fremhæver udviklernes noter om om de ændringer, som du kunne være interesseret i. WordPress 5.6 feltguide.

Online kursus hos WordPress

Website redigering

Scroll to Top